Eseménynaptár

Szakirányválasztás 2021. szeptember 20. - 2021. szeptember 25.
Hallgatói klubkoncert 2021. szeptember 22.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. szeptember 24. - 2021. szeptember 25.
Szenátusi Ülés 2021. szeptember 27. 14:00 - 16:00
Akadémiai Nap (oktatási szünet) 2021. szeptember 28. 10:00 - 12:00

Kooperatív Doktori Program pályázat 2021

Tisztelt Doktoranduszhallgatónk!

Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy idén újabb innovatív együttműködésre nyílik lehetőség a győri Széchenyi István Egyetem és a vállalatok között az Innovációs és Technológiai Minisztérium által bejelentett Kooperatív Doktori Program 2021. pályázat keretében.

A 2022. februárjában induló KDP-ösztöndíjprogram részt vevő doktoranduszhallgatók vállalati együttműködés során dolgozzák fel témájukat, a Széchenyi István Egyetem doktori iskolái által biztosított intézményes keretek között, amelyhez a pályázat nyertesei az eddigi doktori programokhoz képest jóval nagyobb támogatást kapnak.

A pályázatot 2021. július 12. – 2021. augusztus 31. (12.00 óra) között lehet benyújtani.

Ezen felül a Széchenyi István Egyetem az ügyintézés és a képzés teljesítésének megkönnyítésére doktori-instruktori szolgáltatást is biztosít, amely támogatja a fokozatszerzés folyamatát és leveszi a képzéshez kapcsolódó az adminisztratív terheket a PhD-hallgatók válláról. 

A kezdeményezés hiánypótló, hiszen mint ismert, a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken nemcsak általánosságban, hanem a magasan képzett, minőségi munkaerő esetében is munkaerőhiány tapasztalható, ez pedig korlátot jelent hazánk nemzetközi versenyképessége szempontjából. Erre nyújthat megoldást ez a program, hiszen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kezelt ösztöndíjrendszernek köszönhetően a legtehetségesebb szakemberek szerezhetnek tudományos fokozatot ezeken a területeken.

A kooperatív PhD-képzésben végzettek a felsőoktatás oktatói-kutatói utánpótlásának központi szereplői is lehetnek, akik plusz hozzáadott értékként releváns gyakorlati tudással is rendelkeznek. A program win-win szituációt eredményez: a felsőoktatásban a doktori képzés színvonala emelkedhet, a képzési kapacitáskihasználtság növekedhet, és a kutatási eredmények társadalmi-gazdasági értelemben jobban hasznosulhatnak, mivel valódi piaci igényeken alapuló, gyakorlatorientált kutatási témák indulhatnak el. Doktoranduszként kutatásának eredményeit olyan témában fejtheti ki, amely az adott piaci szereplőnél a későbbiekben felhasználható, tudományos fokozatszerzése pedig munkavállalóként értéktöbbletet is jelent.

Amennyiben érdeklődik a pályázat iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a kdp@sze.hu e-mail-címen a gördülékeny ügyintézés, valamint a felsőoktatási intézményi szándéknyilatkozat rektori aláíratásának érdekében.

 Bővebb információt itt olvashat.

Ezúton kívánunk sok sikert a pályázathoz, és reméljük, hogy hamarosan Önt is köszönthetjük a Széchenyi István Egyetem Kooperatív Doktori Programjában!

 

Győr, 2021. 06. 29.

Prof. Dr. Varga László DSc