Meghívó Szücs Márton nyilvános doktori védésére

Kategória : Hírek Létrehozva: 2020.10.20 11:28 módosítva: 2020.10.20 11:28 Készítette : Törökné Vas Marianna

2020. 11. 05. MEGHÍVÓ - SZÜCS MÁRTON doktorjelölt - "A HAZAI LIMOUSIN HÚSMARHAÁLLOMÁNY GENETIKAI ELEMZÉSE" című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára.

disszertáció - magyar tézis - angol tézis

Tovább

Meghívó Kovács Mihály munkahelyi vitájára

Kategória : Hírek Létrehozva: 2020.09.24 09:07 módosítva: 2020.09.24 09:08 Készítette : Törökné Vas Marianna

2020. október 1. MEGHÍVÓ KOVÁCS MIHÁLY "ÉDESIPARI TERMÉKEK SZÍNEZÉKTARTALMÁNAK MENNYISÉGI ANALÍZISA FIZIKAI MÓDSZEREKKEL" című doktori (PhD) értekezésének munkahelyi vitájára.

Tovább

Meghívó Szalma István nyilvános doktori védésére

Kategória : Hírek Létrehozva: 2020.08.31 12:00 módosítva: 2020.08.31 12:00 Készítette : Törökné Vas Marianna

2020. 09. 10. MEGHÍVÓ - SZALMA ISTVÁN doktorjelölt - "HIGIÉNIAI RENDSZEREK JELENTŐSÉGE A HÚSIPARI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSBAN" című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára.

disszertáció - magyar tézis - angol tézis

Tovább

Kooperatív Doktori Program Pótfelvételi

Kategória : Hírek Létrehozva: 2020.07.29 15:52 módosítva: 2020.07.29 15:52 Készítette : Törökné Vas Marianna

Tisztelt Doktorandusz Hallgatónk!

Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy újabb innovatív együttműködésre nyílik lehetőség a győri Széchenyi István Egyetem és a vállalatok között az Innovációs és Technológiai Minisztérium által bejelentett Kooperatív Doktori Program, illetve pályázat keretében.

Az ősszel induló felsőoktatási-ipari doktori képzésben részt vevő doktoranduszhallgatók vállalati együttműködés során dolgozzák fel témájukat, a Széchenyi István Egyetem doktori iskolái által biztosított intézményes keretek között, amelyhez a pályázat nyertesei az eddigi doktori programokhoz képest jóval nagyobb támogatást kapnak.

Ezen felül a Széchenyi István Egyetem az ügyintézés és a képzés teljesítésének megkönnyítésére doktori-instruktori szolgáltatást is biztosít, amely támogatja a fokozatszerzés folyamatát és leveszi a képzéshez kapcsolódó az adminisztratív terheket a PhD-hallgatók válláról. 

A kezdeményezés hiánypótló, hiszen mint ismert, a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken nemcsak általánosságban, hanem a magasan képzett, minőségi munkaerő esetében is munkaerőhiány tapasztalható, ez pedig korlátot jelent hazánk nemzetközi versenyképessége szempontjából. Erre nyújthat megoldást ez a program, hiszen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kezelt ösztöndíjrendszernek köszönhetően a legtehetségesebb szakemberek szerezhetnek tudományos fokozatot ezeken a területeken.

A kooperatív PhD-képzésben végzettek a felsőoktatás oktatói-kutatói utánpótlásának központi szereplői is lehetnek, akik plusz hozzáadott értékként releváns gyakorlati tudással is rendelkeznek. A program win-win szituációt eredményez: a felsőoktatásban a doktori képzés színvonala emelkedhet, a képzési kapacitáskihasználtság növekedhet, és a kutatási eredmények társadalmi-gazdasági értelemben jobban hasznosulhatnak, mivel valódi piaci igényeken alapuló, gyakorlatorientált kutatási témák indulhatnak el. Doktoranduszként kutatásának eredményeit olyan témában fejtheti ki, amely az adott piaci szereplőnél a későbbiekben felhasználható, tudományos fokozatszerzése pedig munkavállalóként értéktöbbletet is jelent.

Ezúton kívánunk sok sikert a pályázathoz, és reméljük, hogy hamarosan Önt is köszönthetjük a Széchenyi István Egyetem Kooperatív Doktori Programjában!

 

Győr, 2020. 07. 28.

Prof. Dr. Ördög Vince DSc

doktori iskola vezető

 

A Kooperatív Doktori Program (KDP) pályázati felhívásának linkje, mely az NKFIH honlapján jelent meg:

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-kdp-2020/palyazati-felhivas

online adatlap, mellyel az a cél, hogy tudjuk,  kik érdeklődnek és szükség eseten az instruktori program keretében segíteni tudjuk őket az adminisztrációban. 

https://felveteli.sze.hu/kooperativ-phd

Tovább
Elektronikus ZH nap 2020. november 25.
Záróvizsga jelentkezési időszak 2020. november 26. - 2020. december 10.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. november 27. - 2020. november 28.
Elektronikus ZH nap 2020. november 27.